Manchester United – Real Madrid Champions League 2013: Van Persie fit

Manchester United – Real Madrid, Champions League 2013. Vanavond, 5 maart om 20.45 uur, speelt de absolute topper in de Champions League met sterren als Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney en onze eigen Robin van Persie.

José Mourinho moet de wedstrijd Manchester United – Real Madrid winnen om in de kwartfinales van de Champions League te komen. In de heenwedstrijd werd het in het stadion Santiago Bernabéu 1-1 waardoor Manchester United licht in het voordeel is. Mourinho stelt dat alles valt of staat met het teamwork: “Als iemand faalt op dit niveau, dan maken we geen kans.”

Alle ogen zullen vooral gericht zijn op Ronaldo. De topvoetballer van Real Madrid wordt door zijn trainer Mourinho gezien als mogelijk de beste voetballer ooit. Beter nog dan Maradona en Pele.

Over de uitkomst van de wedstrijd van vanavond is Real Madrid vol vertrouwen, zeker na de twee overwinningen op FC Barcelona in eigen land. In één week tijd wist Real in de strijd om de Copa del Rey zijn aartsrivaal te verslaan en ook in de Primera Division werd de Koninklijke winnaar van El Clasico. Om Man United ietwat te tergen laat Mourinho zijn mannen trainen in het stadion van Manchester City, de aartsrivaal van United.

Maar trainer Sir Alex Ferguson van Manchester United weet dat zijn team in Madrid de betere ploeg was en laat zich niet gek maken. Robin van Persie scoorde tijdens de vorige Champions League ontmoeting bijna de 1-2, maar die bal eindigde op de lat. Ook in de Premier League zijn de resultaten van Manchester United zodanig (vier overwinningen op rij), dat de Mancunians Real Madrid in eigen huis nog wel eens zouden kunnen verrassen.

Voor zowel José Mourinho als voor Cristiano Ronaldo is Engeland geen onbekend gebied. Mourinho was jaren in dienst als trainer in de Premier League en Ronaldo speelde voor zijn tijd bij Real Madrid bij Manchester United o.l.v. Ferguson.

Robin van Persie is voldoende hersteld van zijn blessure die hij vorige week tegen QPR opliep en zal vanavond inzetbaar zijn.