K1: Badr Hari – Anderson Silva kickboksen 27 mei in Madrid

K1, Badr Hari. Nederlands levende kickboks legende Badr Hari vecht 27 mei 2012 in Madrid zijn eerste K1 partij van dit jaar tegen Anderson Silva. Hari liet onlangs weten voor een jaar een contract te zijn aangegaan met K1 Global Limited.

En wat beweegt Badr Hari daartoe? Is het het grote geld dat hem lokt, wil hij gewoonweg in vorm blijven of gaat het om de publiciteit?

In januari 2012 sloot Badr Hari zijn kickboks carrière af tijdens het It’s Showtime Gala in Leeuwarden. Hari vocht tegen Gokhan Saki en won de partij. Een mooi afscheid en Hari vertrok vervolgens naar Amerika met als doel binnen drie jaar kampioen boksen bij de zwaargewichten te worden.

De bokstrainingen in Amerika zijn inmiddels gestart en het eerste begin, het werken aan de technieken, is gemaakt. Badr Hari wordt getraind en klaargestoomd voor een bokscarrière door Naazim Richardson.

Het is dan op z’n minst opmerkelijk te noemen dat Hari ineens weer opduikt op het K1 toneel. Zeker gezien het feit dat de K1 organisatie zo goed als failliet is en diverse schuldeisers op de stoep staan. Je zou denken dat als Badr Hari zich voor een jaar heeft laten strikken het dus wel niet om het geld zal gaan. Maar: voor de winnaar van de K1 World Grand Prix (de finale vindt naar verwachting eind dit jaar in New York plaats) ligt een prijs van maar liefst één miljoen dollar klaar! Men verwacht dit jaar kennelijk nogal wat inkomsten.

Badr Hari heeft voor de K1 gevechten een beroep gedaan op Mike Passenier. In een interview met ‘Fight Hype’ heeft Mike Passenier laten weten blij te zijn weer met zijn muze te kunnen werken. Hari zal zich met Passenier op de drie gevechten voorbereiden en Passenier is verrukt. Badr Hari zal op 27 mei in Madrid overigens worden bijgestaan door zowel Passenier als door Richardson.

In het interview zegt Passenier dat dit K1 uitstapje niet gezien moet worden als vertraging van Hari’s bokscarrière maar dat Hari gewoon ook nog in de ring actief wil blijven naast al het trainen. Daarbij is er ook iets persoonlijks dat hem weerhoudt volledig naar Amerika te vertrekken maar dat horen we binnenkort, aldus Passenier. De geruchten gaan dat het hier gaat om een aanstaand vaderschap.

Feit is dat K1 bezig is met een comeback en dat vaker in de Verenigde Staten gevochten zal worden. Is dat mogelijk een reden dat Badr langer bij K1 blijft hangen? Alle publiciteit is welkom en als Amerikaanse fans zien wat Hari in huis heeft zullen ze, denkt Passenier, gek op hem worden.

Dus wat beweegt Hari om wederom in de K1 op te duiken? Het geld, de aandacht en publiciteit, het sportieve aspect of de mysterieuze ‘persoonlijke’ reden…..? Het zou allemaal kunnen. In ieder geval is topsporter Badr Hari gedreven genoeg volledig te gaan voor de titel en wellicht is dat wat hem drijft.

Op 27 mei staat hij in Madrid en wat Badr Hari zelf betreft staat hij er ook in oktober in Azië en eind van het jaar in New York om de finale K1 World Grand Prix te winnen.

Het K1 programma (onder voorbehoud) 27 mei 2012 in Madrid:

Mike Zambidis – Chahid
Andy Souwer – Abraham Roqueni
Su Hwan Lee – Arthur Kyshenko
Yasuhiro Kido – Xu Yan
Drago – Andy Ristie
Yuji Nashiro – Reece McAllister
Murthel Groenhart – Harut Grigorian
Longern Superpro Samui – Chris nGimbi

Mosab Amrani – Zeben Diaz
Mirko Cro Cop – Loren Javier Jorge
Daniel Ghita – Paul Slowinski
Rico Verhoeven – Sergei Laschenko
Badr Hari – Anderson Silva (Braddock)